Rock On

torstai 31. maaliskuuta 2016

Second week

Vihannesten leikkelemisen lisäksi tällä viikolla sain paistella kahdella pannulla lättyjä :) Tällä viikolla tuli uusi kokki sinne, tarkoitan siis etten itse ollut vielä nähäny häntä. Hän oli oikein kiva, vaikkei englantia juurikaan puhunut, yritti kummiski ees jotain humista suustaan ja kääntäjä on asia.
Jossain vaiheessa viikkoa tein bruscetta salaattia, eli unkarilaista tomaattisalaattia. Siihen tuli tomaattia, valkosipulia, suolaa ja basilikaa öljyssä. Oli ihan hyvää ku antoivat maistaa.
Eilen tyypit uppopaistoi jotain, mitä en oo aikasemmin nähäny. Ku kyssyin, ne sano nimeksi apple crokett ja ne oli ihan jännän makusia. Sisällä oli omenaa, sitten oli perunaa ja leivitetty.
Tänään sitten sain aika lailla vaan pilkkoa kasviksia. Jossain vaiheessa ne törkkös nenän eteen, jotain pyöreitä, kuivattuja härpäkkeitä. Eka saiki miettiä, että mitä ne on ja sitten ne oliki vaa viikunoita. Tänään tuli myöskin testattua unkarin lidl. Ei kauheen eronnu suomen lidlistä, enemmän vaatteita.
Lea pääsi vaihteeksi salin puolelle auttamaan tilausten tekemisessä. Tiistaina oli jälkiruokana pullaa vaniljakastikkeessa, joten aamu meni pullapitkolevyjä pieniessä annoskokoisiksi. Niitä piti pussittaa 160g/pussi tai 320g/pussi, pienempää sorttia 20 kpl ja suurempia 10 kpl. Keskiviikkona leivittämisen lisäksi lättyjen paistoa kahdella pannulla :) sekä salin puolella kiireapuna toimimista. Tänään Lea pilkkoi vihanneksia, siivilöi kasvislientä sekä annosteli riisiä ja täytettyä lihaa asiakkaille. Hän teki myös unkarilaista jälkiruokaa nimeltä somloi, joka on tavallaan kakun ja vanukkaan välimuoto.

Besides cutting vegetables I got to make pancakes with two pans :) This week we got a new chef, what I mean is that I have not seen her before. She was very nice even tho she didn't speak English but she at least tried to say something and google translator is a thingie.
At some point of the week I made bruscetta salad aka. Hungarian tomato salad. It had tomato, garlic, salt and basil in oil. It was pretty good when they let me taste it. 
Yesterday they deep fried something I have not previously seen. When I asked they said it was apple crokett and it tasted really weird but good. It had apple inside of potato which was breaded. 
Today I pretty much just cut vegetables. At some point they gave me some round, dried thingies. At first I didn't understand what it was and it turned out to be figs.
Today we got to try out local lidl. It was pretty much the same as in Finland but just more clothes.
Lea got to help fill out orders on the saloon side. Tuesdays dessert was cinnamon buns in vanilla sauce, so she spent the morning doing that. 
On Wednesday she got to make pancakes too with two pans. 
Today Lea chopped vegetables, filtered vegetables stock and plated rice and stuffed meat for customers. She also made somloi wich is kind of like a mash up of pudding and cake. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti